funcje trygonometryczne
miś : Pomoże mi ktoś .

?
Nie wiem jak to mam obliczyć ; (
(cos30 + sin45)*(sin60−cos30) = ?
6 lut 20:22
Mila:
Odczytaj wartości w tabelce, jeśli nie pamiętasz i podstaw.
6 lut 20:24
Janek191:
| | √3 | | √2 | | √3 | | √3 | |
... = ( |
| + |
| )*( |
| − |
| ) = |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
6 lut 20:25
Janek191:
= 0
6 lut 20:25
miś : Mógłbyś mi powiedzieć dlaczego wyszło 0 .? Właśnie podstawilam z tabelki ale dalej nie wiem jak
zrobić .... eh ; (
6 lut 20:29
mlody: przecież z drugiego nawiasu wychodzi zero pierwszy nawaias razy 0 to jest zero
6 lut 20:32
Janek191:
6 lut 20:33
miś : Dzieki
6 lut 20:33