Geometria
Ucze_się : Witam czy ktoś mógłby mi pomóc w rozwiązaniu następującego zadania?
Dane są punkty w przestrzeni trójwymiarowej A=(1,0,1) B=(2,0,1) C=(1,8,7) D=(0,0,0)
a) Oblicz pole trójkąta ABC
b) Oblicz objętość czworościanu ABCD
c) Wyznacz punkt E w taki sposób by AEIAB, AEIAC oraz IAEI=10 Czy podane warunki wyznaczają
punkt E jednoznacznie?
6 lut 19:59
Ucze_się : To IA małe to miało być że prostopadłe, nie wiem czemu się tak zrobiło
6 lut 20:13
5-latek: Objetosc czoroscianu
A −wspolrzedne x y z
B −wsporzedne x
1 ,y
1 z
1
C−wsporzedne x
2 y
2 z
2
D−wspolrzdne x
3 y
3 z
3
Należy policzyć wyznacznik
|x−x
1 y−y
1 z−z
1|
|x−x
3 y−y
3 z−z
3|
6 lut 20:37
6 lut 20:45
Ucze_się : Okej dzięki rozumiem. A jeżeli chodzi o to bardziej złożeone w punkcie C?
Dasz radę wytłumaczyć?
6 lut 20:48
Ucze_się : k
6 lut 21:46