asdsda
asdad: całka
∫x2*2xdx
jaką metodą?
6 lut 19:12
Jerzy:
Przez części
6 lut 19:23
Benny: Przez części.
6 lut 19:24
grzest: Przez części, dwukrotnie.
6 lut 19:26
asdad: u = x
2 v' = 2
x
dalej?
6 lut 19:27
asdad: tam za 3 ma być 2 : |
6 lut 19:28
kasia: musisz tak długo przez czesci aż zbijesz całkiem tego x2
6 lut 19:28
kasia: ln(2) =1 więc zostaje ci tylko licznik 2x
6 lut 19:30
kasia: x2x
6 lut 19:31
kasia: x2x
6 lut 19:31
asdad: okej,a jakby był tam ln3 to jak to dalej trzeba by było liczyć?
6 lut 19:32
grzest: " ln(2) =1 więc zostaje ci tylko licznik 2x"
Nie jest to prawda ln(2)≈0.6931.
6 lut 19:37