matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanko z funkcji wymiernej
omfg:
Różnica 2 liczb wynosi 2, a suma ich odwrotności 8/15. Znajdź te liczby
20 gru 15:48
Jaś:
musisz rozwiązać układ równań x−y=2 1/x−1/y=8/15
20 gru 16:09
Jaś:
oj sory w drugim będzie 1/x+1/y=8/15
20 gru 16:09