Udowodnij
Benny: Udowodnić, że jeżeli wektory a1, a2, ..., ak są liniowo niezależne, a wektory a1, a2, ...,
ak, b są liniowo zależne, to wektor b jest kombinacją liniową wektorów a1, a2, ..., ak.
∃ β1, ..., βk, βl ∊k ∃ l βl≠0
0=a1*β1+...+ak*βk+b*βl / −b*βl
−b*βl=a1*β1+...+ak*βk / : (−βl)
b=a1*(−βl−1)*β1+...+ak*(−βl−1)*βk
Jak to dalej pociągnąć?
6 lut 18:11
Benny:
6 lut 18:55
Saizou :
wg mnie to jest koniec, pokazałeś że b jest linową kombinacją a
1,...,a
k
choć ja nigdy nie lubiłem algebry
6 lut 19:10
Benny: Oczywiście, że analiza lepsza
6 lut 19:13