matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dodawanie wektorów
Anka:
Rozpatrujemy wektory a i b zaczepione w tym samym punkcie. Zaznacz wszystkie rozwiązania pa+qb gdy p i q są dowolnymi liczbami rzeczywistymi i a) p+q=1 b) q+p=0.5 c)q+p=0
6 lut 16:26
Anka:
6 lut 16:28