sprawdzi mi ktoś
historyk: usuń niewymiernosc z mianownika ja zrobiłam przykład tylko nie wiem czy dobrze sprawdzcie
3/pierwiastek z 5 −pierwiastek z 2 =3/pierwiastek z 5 −pierwiastek z 2 razy pierwiastek z 5
+pierwiastek z 2przez pierwiastek z 4 +pierwiastek z 2=3pierwiastek z 5+3pierwiastekz2/tu wzór
skróconego mnozenia a2 −b2 =3pier z 5+3pier z 2/5−2=3pier z 5 +3 pier z 2/3=3pod
pierwiastkiem 5 razy 2=3pierwiastki z 10 przez 3 =pierwiastek z 10
i jak ?
6 lut 16:16
azeta: | | a | |
U {a} {b}= |
| bez spacji |
| | b | |
p {a} =
√a bez spacji
pn {a} =
n√a bez spacji
a
b =a
b bez spacji
Twój zapis jest kompletnie nieczytelny
6 lut 16:18
historyk: to wiem ale czy dobrze ?
6 lut 16:19
historyk: halo jest tu kto ?
6 lut 16:28
Mila:
Trudno odczytać, napisz ułamki za pomocą dużego U.
6 lut 16:45
piotr: | 3 | | 3(√5+√2) | | 3(√5+√2) | |
| = |
| = |
| |
| √5−√2 | | (√5−√2)(√5+√2) | | 5−2 | |
6 lut 16:51
dero2005:
| 3 | | 3√5+√2 | | 3(√5+√2) | |
| = |
| = |
| = √5+√2 |
| √5−√2 | | (√5−√2)(√5+√2) | | 5−2 | |
6 lut 16:52