matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz różnicę r wyrazów ciągu aretmetycznego majac dane
marcin:
S
n
=518, a
1
=50, a
n
=14
20 gru 15:41
M:
26 kwi 10:50
Miś Uszaty:
a
1
+a
n
S
n
=
*n
2
50+14
518=
*n
2
518=32n
518
n=
=16,1875∉N
32
Cos nie tak z danymi
26 kwi 11:08