matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Usuń niewymierność z mianownika
Invado:
5−2
√
3
−−−−−−−−−−
√
3
+4
6 lut 15:48
Mila:
5−2
√
3
4−
√
3
*
=
4+
√
3
4−
√
3
(5−2
√
3
)*(4−
√
3
20−5
√
3
−8
√
3
+2*3
=
=
=
16−3
13
26−13
√
3
=
=2−
√
3
13
6 lut 16:44