matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szereg
Szereg:
Jak obliczyc do czego zbiezny jest taki szereg?
∞
(x−1)
(n−1)
∑
(n−1)!
n=1 Obszar zbieżności wychodzi mi x∊(−
∞
,
∞
) , ale w zadaniu pytają do czego ten szereg jest zbieżny. Co należy zrobić ?
6 lut 13:09
Szereg:
6 lut 14:39
Szereg:
6 lut 17:08
Szereg:
O co w tym chodzi?
6 lut 17:26
:
6 lut 17:43
:
6 lut 18:22
b.:
do e
x−1
6 lut 18:32
:
Jak to obliczyłeś ?
6 lut 19:46
:
Może ktoś wie?
6 lut 20:35
grzest:
e
x
=∑
n=0
n=
∞
x
n
n!
.
6 lut 20:49
:
typowo na myślenie, dzięki
6 lut 21:07