Kasia szuka pomocy
Kasia: Dana jest funkcja y=x
4+x
2+4
Oblicz jej dziedzinę, zbiór wartości i podaj funkcje odwrotną.
Proszę o pomoc w zadaniu

Kasia
6 lut 10:54
Janek191:
D = ℛ
Jest to funkcja parzysta.
f(0) = 4 i f(x) ≥ 4
ZW = < 4; +∞)
============
6 lut 11:21
Jack: Dziedzina?
Czy masz jakies dzielnie tam? Bo nie widze
6 lut 11:22
Jack: Odwrotna
Wyznacz iksa i na koncu zamien na igrek
y = x
4 + x
2 + 4
Wyznacz z tego rownanie iksa
6 lut 11:32
Kasia: Wracając jeszcze do zbioru wartosci, czemu wyznaczyłeś, że f(0)=4 ?
6 lut 11:34
Jack: Bo jak podstawisz jakakolwiek inna liczbe to wudzisz se funkcje prztjmuje większe
wartosci...tylko dla zera jest minimum
6 lut 11:38
Janek191:
Funkcja nie jest różnowartościowa, więc nie ma funkcji odwrotnej.
6 lut 11:52
Janek191:
6 lut 11:53
Jack: Janek...jak to nie ma
6 lut 12:23