6 lut 10:33
Janek191:
| | 2 − 4 x − (1 − x) | | 1−3 x | |
f(x) = |
| = |
| = |
| | (√2 −4 x +√1 − x)*√ − x | | √2−4x+√1−x)*√− x | |
| | −1x + 3 | |
= |
| = |
| | (√2x2 − 4x + √1x2 − 1x)*√−1x | |
| | −1x + 3 | |
= |
| |
| | √−2x + 4 + √−1x + 1 | |
więc
x→−
∞
6 lut 11:12
Janek191:
Tam jest pomyłka − w II wierszu mianownik ma być równy
(√2x2 − 4x + √1x2 − 1x)*√ − x
6 lut 11:17
Jack: Janek wydaje mi sie ze wynik jest inny
6 lut 11:19
Janek191:
Jaki ?
6 lut 11:22
Janek191:
Oblicz f( − 100 )
6 lut 11:25
Angela: Ma wyjśc 1
6 lut 11:29
Angela: nie za bardzo właśnie rozumiem tej drugiej linijki
6 lut 11:38
Janek191:
Podzielono licznik i mianownik przez liczbę ujemną x.
6 lut 11:55
Angela: podzielono przez x2 a potem z 4x zrobiło się 4 czemu?
6 lut 12:09
Janek191:
Pod pierwiastkiem dzielimy przez x2.
6 lut 12:11
Janek191:
√a*√b = √a*b
6 lut 12:12