matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie w zbiorze liczb zespolonych
rbd27:
a) z
3
+i =0 b) z
3
− 8i = 0 c) z
4
+4 = 0
5 lut 21:41
PW:
a) Wskazówka: i = − i
3
5 lut 22:41
Saizou :
https://matematykaszkolna.pl/forum/315442.html
5 lut 22:43
PW:
A on czeka cierpliwie ...
5 lut 22:52