matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz w postaci potęgi
Krystek300:
Zapisz w postaci potęgi liczby : a=5
8
*
√
5
4
(5
3
*5
0
)
2
b=
5
−2
Oblicz ile razy liczba a jest większa od liczby b.
5 lut 20:01
Kejt:
a = 5
8
*
√
5
4
= 5
8
* 5
2
= ...
(5
3
)
2
5
...
b =
=
= ...
5
−2
5
−2
a
= ...
b
5 lut 20:03