jak to zrobic
madzia:
Majka jest o 3 lata młodsza od Oli. Różnica kwadratów wieku Oli i Majki jest o 10 mniejsza od
wieku Oli. Ile lat ma każda z dziewcząt?
20 gru 14:55
bliźniak: m − wiek Majki
o − wiek Oli
Musisz ułożyć układ równań.
Majka jest o 3 lata młodsza od Oli:
m=o−3
To z różnica kwadratów zostawiam Tobie do rozpisania.
Jak będą problemy to pisz
20 gru 15:00
madzia: i dalej nie wiem jak to zrobic
20 gru 15:22
pomuzcie mi:
20 gru 15:37
bliźniak: Czym jest różnica kwadratów dwóch liczb?
Jeżeli masz 2 liczby m i o to co z nimi robisz?
20 gru 15:40
pomuzcie mi: nie wiem lezałam w szpitalu i nie było mnie na zadnym z tych tematów
20 gru 15:41
madzia: pomuz
20 gru 15:42
bliźniak: Jak masz jakąś liczbę do kwadratu to jak to zapisujesz?
20 gru 15:52
JEBAC WIDZEW: 13 ma Ola
20 gru 15:56
Kociak: pomocy
20 gru 16:00
JEBAC WIDZEW: Ola ma lat 7 a Magda 4
20 gru 16:13
Jaś: j* widzew jesteś idiotą.
x=y−3
y2−x2=y−10
20 gru 16:21