matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań.
Nemesis:
Rozwiąż układ równań. 9x
2
+ y
2
= 25 x*y = 4
5 lut 11:54
piotr1973:
9x
2
+16/x
2
=25 ⇒ x=−4/3, x=−1, x=1 x=4/3 i wtedy odpowiednio y=−3, y =−4, y =4, y = 3
5 lut 12:13