matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
demartR:
Bardzo proszę o pomoc!
Rozwiąż równanie: 1.x(x
2
−x−6)=0 2.x(x
2
−x+
1
4
=0
4 lut 22:32
Eta:
1/ x(x−3)(x+2)=0 ⇒ .............
1
2/x(x−
)
2
=0 ⇒.........
2
4 lut 23:12