Zadania
Domii888: Liczby 27 i 3 są odpowiednio pierwszym i trzecim wyrazem pewnego ciągu geometrycznego. Zatem
czwartym wyrazem tego ciągu może być liczba: 9 czy 3 czy czy −1 czy −3?
Turyści oszacowali, że wejście na szczyt zajmie im 6 godzin, a zajęło aż 7,5 godziny. Ile
wynosi błąd wzgledny popełniony przez turystów? 15%, 20%, 25% czy 30%
Równanie √x2 − 4 = √x − 2*√x+2 jest spełnione dla:
a. x należącego do R
b. x należącego do <2; ∞)
c. x należącego do <−2;∞)
d. x należącego do <−2; 2>
4 lut 22:04
Jack: oj domiii, a cos tak od siebie moze?
1)
27 = a
1
3 = a
1 * q
2
więc
czwarty wyraz :
3* q :
3*q = − 1 lub 3*q = 1
czwarty wyraz moze byc − 1 albo 1
4 lut 22:12
Domii888: No bedr rozeiazywala ale jutro, bo dzisiaj mam .com zrobienia 68 zadan na jutro. Pisze te
ktorych zrobic nie umiem. Strasznie mi glupio
4 lut 22:15
Domii888: Do*
4 lut 22:17