π | −1 | π | ||||
− | ≤ | ≤ | |*(−1) | |||
2 | x | 2 |
π | 1 | −π | |||
≥ | ≥ | ||||
2 | x | 2 |
π | 1 | 1 | −π | ||||
≥ | i | ≥ | |||||
2 | x | x | 2 |
1 | π | 1 | −π | ||||
≤ | |*x2 i | ≥ | |*x2 | ||||
x | 2 | x | 2 |
π*x2 | −π*x2 | |||
x≤ | i x≥ | |||
2 | 2 |
π*x2 | π*x2 | |||
x− | ≤0 i x+ | ≥0 | ||
2 | 2 |
π*x | π*x | |||
x(1− | )≤0 i x(1+ | )≥0 | ||
2 | 2 |
π*x | π*x | |||
x=0, 1− | =0, 1+ | =0 | ||
2 | 2 |
π*x | π*x | ||
=1, | =−1 | ||
2 | 2 |
2 | −2 | |||
x= | , x= | |||
π | π |
2 | 2 | |||
x∊(−∞, 0> ∪ < | , +∞) i x∊(−∞, − | > ∪ <0,+∞) − dziedzina będzie częścią wspólną | ||
π | π |
2 | 2 | |||
przedziałów x∊(−∞, 0> ∪ < | , +∞) oraz x∊(−∞, − | > ∪ <0,+∞) | ||
π | π |
2 | 2 | |||
D: x∊(−∞, − | >∪< | ,+∞) | ||
π | π |
π | ||
pozamieniaj wszędzie gdzie jest − | na −1 | |
2 |
π | ||
oraz | na 1 | |
2 |
1 | ||
I− | I < 1 | |
x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |