aπ | ||
Jak to przekształcić do postaci x= | +kπ a,b ∊ Z ? | |
b |
π | ||
x= | +kπ | |
24 |
√6−√2 | ||
cos(75o)= | ||
4 |
√6+√2 | ||
sin(75o)= | ||
4 |
sin(x+75o) | |
=(√6+√2)⇔ | |
cosx*cos(75o) |
sin(x+75o) | √6−√2 | |||||||||||
=(√6+√2) /* | ||||||||||||
| 4 |
sin(x+75o) | 6−2 | ||
= | |||
cosx | 4 |
5π | π | |||
sin(x+ | =sin( | −x) | ||
12 | 2 |
5π | π | 5π | π | |||||
x+ | = | −x+2kπ lub x+ | =π− | +x+2kπ | ||||
12 | 2 | 12 | 2 |
6π | 5π | 5π | π | |||||
2x= | − | +2kπ lub | = | +2kπ sprzeczność | ||||
12 | 12 | 12 | 2 |
π | ||
x= | +kπ | |
24 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |