matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaz długosci w trójkacie
ciacio:
W trojkacie ABC punkt D jest środkiem boku AB oraz |CD|=|CB|. Bok CB przedłużono tak że |CB|=|BE|. Wykaż że |AC|=|DE|
4 lut 18:40
Eta:
ΔADC≡ ΔDBE z cechy ( bkb) zatem |AC|=|DE|
4 lut 19:00
kix:
może czyta, ale zapomniał(a) o Bóg zapłać
5 lut 18:16