matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
asd:
Rozwiąż równanie |x
2
−x|=|x|
4 lut 18:31
Jerzy:
⇔ x
2
− x = x lub x
2
− x = − x
4 lut 18:35
asd:
dziękuję
4 lut 18:36
asd:
x
1
=0 v x
2
=2 ?
4 lut 18:43
Jerzy:
Tak
4 lut 18:44