1 | ||
0∫∞x3*e−x2dx=[− | e−x2*(x2+1)]0∞= | |
2 |
1 | 1 | |||
=limε→∞[− | e−ε2*(ε2+1)]+ | e0*(02+1)= | ||
2 | 2 |
1 | 1 | 1 | ||||
=limε→∞[− | ε2*e−ε2− | e−ε2+ | = | |||
2 | 2 | 2 |
1 | ε2 | 1 | 1 | 1 | ||||||
=limε→∞[− | * | −0+ | =0−0+ | = | ||||||
2 | eε2 | 2 | 2 | 2 |
1 | 1 | |||
e−x2=( | )x2= | |||
e | ex2 |
1 | x2 | 1 | 2x | |||||
limε→∞[− | * | =H limε→∞[− | * | = | ||||
2 | eε2 | 2 | 2xeε2 |
1 | 1 | |||
=limε→∞[− | * | =0 | ||
2 | eε2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |