wierzchołkiem trójkąta równobocznego jest punkt A=(1,4), a środkiem okręgu wpisa
Pawcio: wierzchołkiem trójkąta równobocznego jest punkt A=(1,4), a środkiem okręgu wpisanego w ten
trójkąt jest punkt S=(−5,−2). równanie tego okręgu ma postać:
a)(x+5)2+(y+2)2=18
b)(x−5)2+(y+2)2=18
c)(x+5)2+(y−2)2=27
d)(x+5)2+(y+2)2=27
wiec tak: wiem ze początek będzie (x+5)2+(y+2)2 ale nie wiem co bedze za = ...
bardzo prosze o opisanie tego zadanak , bo chce zobaczyc czy dobrze zrobilem .
20 gru 13:46
Pawcio: prosze o odp
20 gru 14:52
Pawcio: ref
20 gru 18:04
Li :
r= 12*IASI
IASI= √62+62= 6√2
r= 3√2
r2= 9*2=18
20 gru 18:17
Pawcio: dzieki ci dobry czlowieku xD
20 gru 18:21