matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jk
Robbertoo:
W prostokacie abcd przekatna BD jest dwa razy dluzsza od boku AB. wobec tego przekątna BD tworzy z bokiem AD kąt równy .
4 lut 14:39
Mila:
a
1
sinα=
=
2a
2
π
α=
6
α=30
o
Jeśli masz zadanie zamknięte, to pisz całą treść.
4 lut 19:54