matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartości funkcji
Robbertoo:
Zbiorem wartości funkcji y=f(x) jest zbiór <−7,
∞
), to zbiorem wartości funkcji g(x)=f(x)−4 jest zbiór.
4 lut 13:40
kochanus_niepospolitus:
no pomyśl jeżeli f(x) = −7 to ile WTEDY będzie wynosić g(x) = f(x) − 4 ?
4 lut 15:29