zadanko
Kartol: Pewien zakład zatrudnia 18 pracowników. Ich średnia zarobów wynosi 3200zł. Od listopada
bieżącego roku dyrektor zatrudnił trzech nowych pracowników i wtedy średnia zarobków w firmie
zmalała o 120zł. Wiadomo, że nowi pracownicy mają takie samo wynagrodzenie. Oblicz jakie?
Niby wydaje się banalnie proste, a nie mogę się z tym uporać .
3 lut 20:43
Saizou :
p
1, p
2,...,p
18 wypłaty pracowników
P=p
1+p
2+...+p
18
przychodzi 3 nowych n
1,n
2,n
3 i każdy z nich ma równą wypłatę n
N=n
1+n
2+n
3=3n
a teraz już coś świta ?
3 lut 20:53