proszę o pomoc
Agu: Rozwiąż równanie i nierówność :
a) x3−3x2−4x+12=0
b) −5x2+10x≥0
Proszę o pomoc ; )
3 lut 20:04
5-latek: b) nie zartuj
Masz tutaj niezupelna nierownosc kwadratowa i tak nierownisc rozwiazuje się w pamięci
ale masz
x(−5x+10)≥0
x=0 lub −5x+10=0 to x=2
Masz miejsca zerowe teraz wyznacz rozwiaznie nierownoosci (masz ramiona w dol
3 lut 20:09
5-latek: w a) zastosuj grupowanie wyrazow
1 z 2 i 3z 4
3 lut 20:10
52:
a)x
3−3x
2−4x+12=0
x
2(x−3)−4(x−3)=0
coś świta ?
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
Witaj
5−latku
3 lut 20:11
5-latek: Witaj
52
3 lut 20:14
Agu: coś świta ; )
3 lut 20:44