sd
równanie:
| | x | | 2 3 | | a | |
[ |
| ]T [ |
| ]=[ |
| ]T |
| | y | | 2 a | | 3 | |
1) Dla jakich a równanie ma co najmniej jedno rozwiazanie?
2) Dla jakich a rownanie ma nieskonczenie wiele rozw?
3) Dla jakich a rownanie nie ma rozwiazan?
Bardzo prosze o wskazowki jak postpowac z takimi zadaniami.
Te nawiasy sumbolizuja klamry przy macierzach. Pozdrawiam
3 lut 19:36
równanie: Pomoze ktos
3 lut 20:10
równanie: Proszę o pomoc
3 lut 20:27
52: jak będzie to transponować to mnożenie po lewej stronie będzie niemożliwe
3 lut 20:28
równanie: Ok, a dla takich :
[0 1 ] [x] = [a]
[3 0 ] [y] [2]
Nie wiem tak właściwie co ja mam tutaj zrobić
3 lut 20:34
52:
{y=a
{3x=2
...
3 lut 20:34
równanie: Mógłbyś to jakoś rozpisać dokładniej?
3 lut 20:39
3 lut 20:43
zespolona: Tak, tak , wiem skąd się to wzięło, ale co dalej? Jak uwzględnić to co jest w poleceniu?
3 lut 20:58
równanie: ?
3 lut 21:36
równanie: Chodzi mi o liczbę rozwiązań
3 lut 21:38
równanie: Pomoże ktoś?
3 lut 21:49
równanie:
3 lut 21:58
równanie:
3 lut 22:11
równanie:
3 lut 23:02
równanie:
3 lut 23:15
równanie: 1) Dla jakich a równanie ma co najmniej jedno rozwiazanie?
2) Dla jakich a rownanie ma nieskonczenie wiele rozw?
3) Dla jakich a rownanie nie ma rozwiazan?
[0 1 ] [x] = [a]
[3 0 ] [y] [2]
3 lut 23:16
równanie:
3 lut 23:29
równanie:
3 lut 23:33
równanie:
3 lut 23:46
równanie:
4 lut 00:36
równanie:
4 lut 00:57