matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz całkę
Luna:
sinxdx
∫
cos
2
x+16
3 lut 19:14
ICSP:
podstawienie 4t = cosx.
3 lut 19:23
piotr:
t=cosx dt=−sinxdx
1
dt
1
t
1
cosx
−
∫
=−
arctg(
)=−
arctg(
) + C
16
1+(t/4)
2
4
4
4
4
3 lut 19:29