matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
asia:
Narysuj i opisz wykres funkcji wykładniczej y=
1
2
|x|
3 lut 19:08
Kejt:
1
jak wygląda wykres (
)
x
?
2
3 lut 19:10
Mila:
1) Rysujesz wykres funkcji
1
f(x)=(
)
x
2
2) Następnie symetria względem OY tej części wykresu, która jest po prawej stronie OY otrzymujesz wykres
1
g(x)=(
)
|x|
różowy wykres.
2
3 lut 19:13