Oblicz równanie -1/(x-1)^2
FOREST: Oblicz równanie
−1/(x−1)2=0
Oblicz równanie
−1/(x−1)2=0
3 lut 17:35
Maciek: cos od siebie?
3 lut 17:39
Jack: Dziedzina −>> x ≠ 1
| −1 | |
| = 0 /// * (x−1)2 |
| (x−1)2 | |
−1 = 0
sprzeczne
3 lut 17:40
ivan: bo ja musze obliczyc ekstremum i jezeli jest sprzeczne to co robimy?
3 lut 17:46
Jack: jak rozumiem to juz jest wynik pochodnej?
3 lut 17:46
Jack: to nie ma ekstremow...
3 lut 17:46
ivan: aha
dzięki wielkie
3 lut 17:47
ivan: a moze byc y min(0.0) czy to źle bedzie?
3 lut 17:52
Jack: a wychodzi z tego ze x= 0
raczej nie ;
3 lut 17:55
Jack: moze pochodna zle obliczyles?
3 lut 17:57
Andrzej: mam taki przykład zeby ekstrema obliczyc
f(x)=x3+6x2
3 lut 17:57
Andrzej: to jak mam minimum (0.0) to napisac ze niema minimum lokalnego?
3 lut 18:11