matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie trygonometryczne
borek:
2sinx + cos
2
x = 1
3 lut 12:33
Arturek_lat_7:
Wskazowka: 1 zamien z 'jedynki trygonometrycznej'
3 lut 12:34
piotr1973:
sinx(2−sinx)=0 x=kπ, k∊ℂ
3 lut 14:37