dx | dx | |||
∫ | =∫ | =lnx I+3/2 +(x2 +3x +2)1/2 I | ||
(x2 +3x +2)1/2 | ((x+3/2)2 −1/4)1/2 |
dx | x | |||
∫ | =arcsin | +c | ||
(a2 −x2)1/2 | a |
dx | 1 | x−a | ||||
∫ | = | lnI | I | |||
(x2 −a2)1/2 | 2a | x+a |
1 | x−a | |||
f(x) = | ln| | | | ||
2a | x+a |
1 | 1 | (x+a) − (x−a) | ||||||||||
f'(x) = | * | = | ||||||||||
2a |
| (x+a)2 |
1 | x+a | 2a | 1 | |||||
* | * | = − | ||||||
2a | x−a | (x+a)2 | (x−a)(x+a) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |