AF | AB | |||
w tym zadanku http://www.zadania.info/d89/6539130 dlaczego | −1= | −1 ? | ||
DF | DC |
3a | ||
P(DCF)=x ΔABF ∼ ΔDCF w skali k= | = 3 | |
a |
P(ABF) | 16P+x | |||
to | = k2 ⇒ | =9 ⇒ x= 2P | ||
P(DCF) | x |
P(DECF) | 3P | 3 | ||||
zatem | = | = | ||||
P(ABCD) | 16P | 16 |
|AD| | |AF|−|DF| | |AF| | |DF| | |AF| | |||||
= | = | − | = | −1 | |||||
|DF| | |DF| | |DF| | |DF| | |DF| |
AF| | |AB| | 3a | ||||
i | = | = | =3 | |||
DF| | |DC| | a |
AD | ||
to | = 3−1=2 | |
DF |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |