wykresy
ZUŚKA: Witam wszystkich ; )
Mam do Was prośbę ... proszę Was o pomoc w tym zadaniu.
Próbowałam to zrobić,ale nie wychodzi...
Narysuj wykres funkcji f spełniającej podane warunki:
a) D
f = <−6;4>, f(−6) = −3, f(4) = 5
miejscem zerowym jest x = 2,
wartością największą jest y =5, a najmniejszą jest y= −3
b) D
f = (2;7), f(2)= −3, f(7)= −5,
funkcja nie ma miejsca zerowego,
wartością największą jest y= −1, a najmniejszą jest y=−5
c) D
f = <−4;−1> ∪ <1;4>,
funkcja jest rosnąca w obu przedziałach określoności, f(−1) = 2, f(4) = −3
D) Z
w = <−2;1> ∪ <4; +
∞)
f(2) = −1, funkcja jest rosnąca w całej dziedzinie.
Bardzo proszę o odpowiedź....
Z góry dziękuje