matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ooo
Olaff:
Wyznacz te wartości parametru m (m ∈ R), dla których okręgi: O1= (x−3)
2
+ (y−m)
2
=2 oraz O2= x
2
+ y
2
− 2mx − 6y + 9 − m
2
=0 są rozłączne zewnętrznie.
2 lut 20:47
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/473.html
2 lut 20:48