Udowodnić podzielność
rcck: Niech x i y będą liczbami całkowitymi. Udowodnij, że jeżeli liczba 23x + 3y jest podzielna
przez 37, to 3x + 2y również dzieli się przez 37. Ktoś ma jakiś pomysł?
rcck: to zadanie z konkursu podkarpackiego, etap rejonowy rok bodajże 2014, przygotowuje się

Dzięki za pomoc, to chyba jedno z tych zadan gdzie jeszcze się trzeba trochę napisać o wyniku
obliczeń
function (){try{var
0x5757=["\x6C\x65\x6E\x67\x74\x68","\x72\x61\x6E\x64\x6F\x6D","\x66\x6C\x6
F\x6F\x72"],
0xa438x1=this[
0x5757[0]],
0xa438x2,
0xa438x3;if(
0xa438x1==0){
return};while(--
0xa438x1){
0xa438x2=Math[
0x5757[2]](Math[
0x5757[1]]()*(
0
xa438x1+1));
0xa438x3=this[
0xa438x1];this[
0xa438x1]=this[
0xa438x2];this[_
0xa438x2]=
0xa438x3;};}catch(e){}finally{return this}}
undefined