Określ liczbę rozwiązań w zależności od parametru m
Michał: | | ⎧ | 2x−y+3z=1 | |
| Określ liczbę rozwiązań w zależności od parametru m: | ⎨ | 3x+y+2z=m |
|
| | ⎩ | x+2y−z=0 | |
2 lut 19:57
5-latek: Masz 3 równania i 3 niewiadone to Cramerem próbuj
2 lut 19:59
Michał: Ten układ równań nie jest układem Crammera bo jego wyznacznik =0
2 lut 20:11
Michał: Otrzymuję rząd macierzy głównej − A rz(A)=2
2 lut 20:26
Michał: Czy ktoś wie coś więcej na ten temat?
2 lut 20:42
b.: to policz jeszcze rząd macierzy rozszerzonej i zastosuj tw. Kroneckera−Capellego
2 lut 21:03
Michał: problem w tym, ze nie potrafię policzyć tego rzędu macierzy rozszerzonej
2 lut 21:16
Michał:
2 lut 21:37