Skala
Kaktus: Jaka musi być skala mapy, aby odcinek o długości 250 m w terenie przedstawiony był odcinkiem 1
cm na mapie?
2 lut 18:34
kyrtap: 1:25000
2 lut 18:39
Kaktus: Dlaczego tak?
2 lut 18:45
Janek191:
1 cm : 250 m = 1 cm : 25 000 cm = 1 : 25 000
2 lut 18:46
5-latek: Dlatego ze 1m=100cm
Witaj
kyrtap
2 lut 18:46
Saizou :
1 cm na mapie odpowiada 250 m w rzeczywistości
250m = 25000 cm , zatem
1cm na mapie to 25000 cm w rzeczywistości, czyli skala to 1:25000
2 lut 18:46
Kaktus: aaa no właśnie xD dzięki
2 lut 18:50
5-latek: Tak wlasnie
Kaktus
Sluchaj przyszłego nauczyciela matematyki
Saizou
2 lut 18:52
pipa: to było kiedyś w 4klasie podstawówki
2 lut 18:53
5-latek: Wiesz albo 4 klasa albo 5 klasa .
Ale szkola podstawowa
2 lut 18:55
kyrtap: Witaj
5 − latku co tam słychać?
2 lut 19:02
5-latek: Powoli się przyzwyczaja do tego ze zostałem sam .
Ale corki dzwonią codziennie wiec jest dobrze .
Teraz sobie wzialem na tapete trygonometrie
2 lut 19:21
kyrtap: mądrego mają ojca
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
ja szczerze powiedziawszy mało już pamiętam z trygonometrii
2 lut 20:02