Przedziały ufności
Kulka: Ludzie! jak, jak to się dzieje, że jak podstawiam idealnie do wzoru to wychodzi mi inny wynik
niż powinien?
zadanie z przedziałów ufności vel zagadnienia estymacji
przedział ufności dla frakcji/odsetka struktury
| m | | mn(1−mn) | | m | | mn(1−mn) | |
| − uα √ |
| < p < |
| + uα √ |
| |
| n | | n | | n | | n | |
moje n=120 m=17
1−α=0,95
wychodzi mi p∊(0,1397 ; 0,14366)
a w zadaniu jest p∊(0,09 ; 0,215)
to już nie pierwsze zadanie gdzie po podstawieniu do wzoru wychodzi mi co innego, a jestem
pewna, że do właściwego wzoru podstawiam (chociaż może coraz mniej pewna...)