n+1 | |
2 | |
√2+n2+32n5 |
n+1 | ||
( | )2 to jest pierwiastek 5 stopnia | |
5√2+n2+32n5 |
1 | |
4 |
| |||||||||||||||||||||||
[ | ]2 | ||||||||||||||||||||||
|
(n+1) | ||
limn→∞( | )2= | |
5√2+n2+32n5 |
n*(1+1n) | ||
=limn→∞( | )2= | |
5√32n5*(232n5+132n3+1) |
n*(1+1n) | ||
=limn→∞( | )2= | |
2n5√(232n5+132n3+1) |
(1+1n) | 1 | |||
=limn→∞( | )2= | |||
25√(232n5+132n3+1) | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |