Obliczenie całki nieoznaczonej
Vinegar: Obliczenie całki
∫x
4(1+x)
3dx
∫x
4e
2xdx
2 lut 16:18
52: ∫x4(1+x)3dx=∫x4(1+3x+3x2+x3)dx=∫(x4+3x5+3x6+x7)dx=∫x4dx+∫3x5dx+∫3x6dx+∫x7dx=...
2 lut 17:11
Jerzy:
2 przez czesci
3 t = x3
2 lut 17:27
Vinegar: | | x5 | | x6 | | 3x7 | | x8 | |
W pierwszym wychodzi: |
| + |
| + |
| + |
| ? |
| | 5 | | 2 | | 5 | | 8 | |
W trzecim: w jaki sposób to zrobić? Wytłumaczyłby mi ktoś?
2 lut 17:41
Jerzy:
3x2dx = dt
2 lut 18:02
Vinegar: Wyjaśniłbyś jeszcze więcej? Bo nic z tego nie rozumiem.
2 lut 18:27
2 lut 18:39