jw.
Kladziek: Obwód kwadratu K jest o 40% większy od obwodu K1. Pole kwadratu K jest większe od pola
kwadratu K1 o :
D. 96%
Jak to obliczyc?
2 lut 14:14
3Silnia&6: jezeli kwadrat K1 ma bok dlugosci a. To kwadrat K ma bok o 40% dluzy niz K1 czyli 140% a = 1,4a
PK=(1,4a)2 = 1,96 a2 = 196% * a2
PK1 = a2
2 lut 14:19
Kladziek: i jak dalej?
2 lut 19:44
Kladziek: 
2 lut 20:14
5-latek: Przeczytaj jeszcze raz dokładnie post 14:19
2 lut 20:15
Kladziek: nie wiem dalej nie rozumie
2 lut 20:24
3Silnia&6: Liczba 3 jest wieksza od liczby 1 o ( 3 − 1 = 2 )
Pole K jest wieksze od pola K1 o ...
3 lut 20:17