matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Calki oznaczone przez podstawienie
Kazimierz:
Co trzeba robic dalej w tym zadaniu?
2x
∫ na gorze 5 na dolu 2
dx
x
2
− 3
U mnie wychodzi cos takiego i potem nie wiem co robic dalej t=x
2
−3
1
dt=2xdx ∫na gorze 22 na dolu 1
dt=
?
t
2 lut 13:05
Bogdan:
f'(x)
∫
dx = lnf(x) + C
f(x)
2 lut 13:13