Oblicz predkosc liniowa i przyspieszenie liniowe
Mechanik: Oblicz predkosc liniowa i przyspieszenie liniowe konca pręta w 3 sekundzie obracajacego sie
wzgledem drugiego końca zamocowanego w przegubie dlugosc preta 10m natomiast predkosc kątowa
ω=10t(symbol t jest czasem)
Zad2 oblicz prace sprezyny potrzebna do rozciagania sprezyny o stalej k=10 na odleglosc
iλ=10.ile wyniesie praca sprezyny gdy scisniemy ja na taka sama odleglosc
2 lut 11:31
pipa: | | m | |
v = ωR = 10*3*10 = 300 |
| |
| | s | |
2 lut 19:08