Oblicz predkosc liniowa i przyspieszenie liniowe konca pręta w 3 sekundzie obrac
Barnabax: Oblicz predkosc liniowa i przyspieszenie liniowe konca pręta w 3 sekundzie obracajacego sie
wzgledem drugiego końca zamocowanego w przegubie dlugosc preta 10m natomiast predkosc katowa
ω=10t(symbol t jest czasem)
Zad2 oblicz prace sprezyny potrzebna do rozciagania sprezyny o stalej k=10 na odleglosc
iλ=10.ile wyniesie praca sprezyny gdy scisniemy ja na taka sama odleglosc
2 lut 11:26
Barnabax: Oblicz predkosc liniowa i przyspieszenie liniowe konca pręta w 3 sekundzie obracajacego sie
wzgledem drugiego końca zamocowanego w przegubie dlugosc preta 10m natomiast predkosc katowa
ω=10t(symbol t jest czasem)
Zad2 oblicz prace sprezyny potrzebna do rozciagania sprezyny o stalej k=10 na odleglosc
iλ=10.ile wyniesie praca sprezyny gdy scisniemy ja na taka sama odleglosc
2 lut 16:20