matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Baza i stopień nad Q ciala
olka:
Mamy ciało rozkładu wielomianu L=Q(
4
√
7
,i) i skąd wiadomo ze [L:Q(
4
√
7
)]=2 a [Q(
4
√
7
):Q]=4? Proszę o wyjaśnienie
2 lut 10:13
olka:
Odswierzam
2 lut 15:30