matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nierówności logarytmiczne
war:
Oblicz nierówność: x−2>
√
x
2 lut 00:00
Krzysiek:
Podnieś do kwadratu
2 lut 00:19
olekturbo:
x > 4
2 lut 00:23
olekturbo:
t
2
−t−2 > 0 Δ = 9
√
d
= 3
1−3
t
1
=
= U{−1} sp
2
t
2
= 2 t > 2 x > 4
2 lut 00:23