1 | 1 | |||
zał: x≠ | , x ≠ − | , x≠ 0 | ||
3 | 3 |
6 | 2x−4 | 3 | |||
− | − | = 0 | |||
3x−1 | 1−9x2 | 3x2−x |
−6x(3x+1) | −x(2x−4) | −(3(3x+1)) | |||
− | − | = 0 | |||
−x(3x−1)(3x+1) | −x(3x−1)(3x+1) | −x(3x−1)(3x+1) |
(−18x2−1)−(−2x2+4x)−(−9x2−9) | |
= 0 / (.. )( ... ) | |
−x(3x−1)(3x+1) |
6x(3x+1) | ||
, | ||
x(3x −1)(3x + 1) |
x(2x − 4) | ||
+ | ||
x(3x −1)(3x + 1) |
3(3x + 1) | ||
− | ||
x(3x −1)(3x + 1) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |